logó szárnyak_3

Mi az a coaching?

A coaching egy minőségi ÉN IDŐ, ahol a teljes fókusz RAJTAD van, össze tudsz kapcsolódni saját érzéseiddel, gondolataiddal, LELKEDDEL.

Hogyan látod a mostani helyzetedet, hova szeretnél eljutni? Milyen érzések, gondolatok kavarognak benned, és mi az, ami még homályos számodra?

A coaching során perspektívát tudsz váltani és tudatosítani tudod saját működésedet. Teret és időt kapsz arra, hogy kimond gondolataidat, érzéseidet, így sokkal nagyobb rálátásod lesz saját életedre, sorsod mozgatórúgóira vagy éppen elakadásaidra.

A beszélgetéseink hatására kitisztul a kép, világossá válik, hogy mit tudsz tenni annak érdekében, hogy változást érj el a saját életedben.

DE EHHEZ TE IS KELLESZ.
Szükség van a nyitottságodra, a tenni akarásodra, és egy elköteleződésre, hogy VÁLTOZTATNI AKARSZ azon, ami már nagyon zavar, vagy egy helyzeten, amiben megrekedtél. Én azzal segítelek, hogy elővarázsoljuk belőled a MEGOLDÓKULCSOT.

A coaching egy támogató, segítő beszélgetés, ahol lehetőséged van arra, hogy megfogalmazd a téged foglalkoztató problémákat.

Egy olyan bizalmi légkör, ahol számodra biztosított a tér és az idő az önreflexióra, saját válaszaid megtalálására maximális figyelmem és segítő, támogató, irányított kérdéseim által. 

Egy párbeszéd, ahol a témák mélységét te határozod meg, amelynek során ráláthatsz saját gondolkodásmódodra és érzéseidre, amit talán korábban soha nem tettél meg ilyen részletesen, ilyen mélységben.

A coaching a jelenből kiinduló, és a jövő felé tartó folyamat. A múlttal csak olyan mélységig foglalkozunk, ami feltétlenül szükséges a jelen megértéséhez. A legjobb tudásom szerint arra törekszem, hogy releváns eszközök alkalmazásával egy olyan úton menj végig, ahol a végén a felismeréseid által meglátod a lehetőségeid, és az ezek kibontakozásához vezető lépcsőket. 

Én tehát nem adok tanácsot, hisz nem ez egy coach feladata. Ha ezt tenném, akkor bármi problémád adódna a jövőben, akkor nem saját magad próbálnád megoldani azt, hanem azonnal segítséget kérnél. 

Én a kérdések, az alkalmazott módszerek által eszközöket adok számodra, hogy a továbbiakban

a problémákat akár egyedül is képes legyél megoldani.

Milyen a coaching folyamat?

A tapasztalatok szerint – minimum 5 ülésből áll, hogy kellő idő álljon rendelkezésre az egymásra hangolódásra és a felmerülő témák átbeszélésére.

Amennyiben ez az 5 alkalom kevésnek bizonyul, a folyamat tovább folytatható.

Természetesen ennek az ellenkezője is megtörténhet, ha például a közös munka már 3 alkalom után eredményes, akkor a folyamat lezárható.

Az ülések 60 vagy 90 percesek lehetnek, heti vagy kétheti gyakorisággal. Két ülés között érdemes egy hetet várni, hogy feldolgozd magadban az előző alkalom felismeréseit, megértéseit, melyek megmozgatják a tudatos és a tudatalatti gondolataidat.  Két hétnél ritkább találkozó esetében megszakad a folyamat, eltűnhet a motiváció, e tenni akarás.

A részemről a teljes folyamat során a titoktartás alapvető, így biztonságban érezheted magad, őszintén feltárhatod gondolataidat, érzéseidet.

Személyesen Budapesten, vagy online találkozhatsz velem.

"Együttérzően, szeretettel, ítéletek nélkül zajlottak beszélgetéseink"

,,Rita Selina megmutatta, ami bennem van, felhozta a fényre. Mindig alig vártam a következő alkalmat, hogy milyen új módszerrel tárjuk fel a problémát és hogyan tud segíteni. Nekem különösen tetszett, hogy nem ő mondta ki a megoldást, hanem rávezetett arra, hogy magamtól jöjjek rá. Nagyon inspiráló volt. Nem halat adott, hanem megtanított halászni és ez jó. Nem vette el tőlem azt a sikerélményt, hogy ÉN csináltam meg, megvan bennem is az erő hozzá. Hálás vagyok ezért neki, köszönöm szépen."
Adler Dóri
ügyintéző
„Rita Selinával egy suliba jártunk Kereszty Andráshoz. Akkor értesültem arról, hogy life és business coach szakdolgozatához alanyt keres. Mivel az életem eddigi legmélyebb pontjára került, sorozatos tragédiákat éltem át melyek után sok-sok kérdés bennem maradt hogyan tovább, hogy tegyem rendbe az életemet, ezért jelentkeztem hozzá. Két fő témát beszéltünk át: a család és a párkapcsolat. Rita Selina kérdésekkel irányított a saját megoldásaim felé. Együttérzően, szeretettel, ítéletek nélkül zajlottak beszélgetéseink. Sokat adott, ajánlani tudom őt mindenkinek, aki élete során elakad valamiben.”
Tarcsay Judit
ingatlanüzemeltető igazgató-helyettes
„A problémában benne van a megoldás! Sőt, benned van a probléma és a megoldás is! Ha sikerül máshonnan ránézni, akkor meglátod, miért van az adott probléma az életedben, hogy pont ez a te jelenlegi feladatod. Ennek a problémának a megoldása segíti leginkább a fejlődésed itt és most. Ebben segített nekem Rita Selina, aki az előzmények ismerete nélkül is nagyon gyorsan felvette a fonalat. Akármennyire bonyolultnak gondoltam a problémáimat, megtaláltuk azt a gyökér okot, ami - mint kiderült - az életem különböző részein visszaköszönt, és aminek tudatosítása és rendbetétele hatalmas változást fog hozni az életemben. Mindenki mellé kellene egy olyan coach, mint Rita Selina! Nagyon sok körbe-körbe futástól, gondolataidba kavarodástól ment meg azzal, ahogy külső szemlélőként átlátja a helyzeted, és felteszi a megfelelő kérdéseket ahhoz, hogy leessen a megoldás, ami ott van a szemed előtt. Azért nem látod, mert túl közel vagy a problémához, és mindig ugyanabból a szemszögből akarod megvizsgálni. Ha szereted az aha-élményeket, az érzést, amikor összeállnak a kirakós darabkái, akkor ajánlom Rita Selinát.”

Miért gondolod azt, hogy ha mindent ugyanúgy csinálsz, mint előtte, akkor annak más lesz az eredménye?

Most online ingyenes 30 perces konzultáció keretében kipróbálhatod ezt a módszert. Foglalj időpontot most, mert a helyek száma korlátozott.

Ismerd meg jobban önmagad! 

Készen állsz arra, hogy elindulj?