logó szárnyak_3

Fotó: Brigi-Word

Smink: Tóth Rita Makeup
Ruha: SUNDAY

Számodra is fontos a test és a lélek harmóniájának megteremtése?

     Ebben segít a TAO Csikung.

   Oktatóként küldetésem, hogy az órákon egy olyan élményt nyújtsak, amely a testünket átmozgatja, elménket felfrissíti és lelkünket mélyen megérinti.

Csikung: Test és Lélek Harmóniája

Átmozgatás és bemelegítés

Az óráim a fizikai test átmozgatásával kezdődnek, ahol különleges bemelegítő gyakorlatokkal oldjuk a stresszt és a feszültséget. Ezek a mozdulatok nemcsak a testedet készítik fel az órára, hanem segítenek a mindennapi élet nehézségeinek leküzdésében is.

Energiagyakorlatok

Az óra folyamán olyan energiagyakorlatokkal ismerkedhetsz meg, amelyek segítségével megtapasztalhatod az energiák szabad áramlását a testedben. A lassú, tudatos mozgások során összpontosíthatsz a belső egyensúlyra, miközben erősíted az energiapályáidat.

Meditáció és stresszoldás

Az óra végén meditációs elemekkel zárjuk az alkalmat, hogy segítsünk az ellazulásban és a stresszoldásban. A meditáció révén mélyebb belső békét tapasztalhatsz meg, ami hozzájárul a mindennapi életed minőségének javításához.

 

 

Személyes és online gyakorló órák minden hétfőn 17:30-18:30 között.

Személyes órák Budapest, Tátra utca 5/B (Jászai Mari tér) Csatlakozhatsz élőben online, vagy kérheted a felvételt is.

A taoista szemlélet szerint az egészség egyik lényeges eleme a harmónia és az egyensúly.

Ha megteremtjük a test számára a lehetőséget, képes az öngyógyító folyamatok beindítására, hiszen természeténél fogva az egyensúlyra törekszik.

Miért válaszd ezt a mozgásformát?

  • Tapasztalat: Kvalifikált és elkötelezett oktatóként lépésről-lépésre kísérlek a fejlődésedben.
 
  • Holisztikus megközelítés: Célom a test, lélek és elme harmóniájának egyensúlyban tartása.
 
  • Barátságos közösség: Csatlakozz hozzánk, és tapasztald meg egy támogató közösség erejét.
 

Kinek ajánlott ezt az óra?

A Csikung mindenki számára ajánlott, aki szeretné fejleszteni a testi, lelki és energetikai egyensúlyát. Az óráim  rugalmasan alkalmazkodnak minden korosztályhoz és fizikai állapothoz.

Kifejezetten ajánlott azoknak, akik:

  • Stresszel küzdenek: A Csikung segíthet a stressz és feszültség leküzdésében, azáltal, hogy kíméletes, átmozgató gyakorlatokkal oldja azokat.
 
  • Testi aktivitásra vágynak: Az óráim kiváló lehetőséget nyújtanak a test átmozgatására, a flexibilitás és erő fejlesztésére. 
 
  • Az energetikai egyensúlyt szeretnék javítani: A lassú mozgások és az energiagyakorlatok segítenek az energiaáramlás javításában és az egyensúly kialakításában.
 
  • Meditáció és belső béke iránt érdeklődnek: Az órák meditációs elemei révén lehetőség nyílik a belső béke megtapasztalására és elmélyítésére.
 
  • Egy támogató közösség részesei szeretnének lenni: A Csikung óráimon részt vevők egy barátságos és támogató közösség részévé válhatnak, ami hozzájárulhat az élmény pozitív megerősítéséhez.
 

Fontos megjegyezni, hogy a Csikung gyakorlása az egyéni igényekre is épül, így mindenki a saját tempójában és szintjén vehet részt az órákon. Ha bármilyen egészségügyi problémád van, javasolt előzetesen konzultálni a kezelőorvossal.

Csak kezdd el és gyakorolj, hogy a stressz átalakuljon életenergiává!


A
kép Mantak Chia mesterrel készült a 2023. évi továbbképzésen.

Ki alkotta meg ezt a rendszert?

A Gyógyító Tao néven ismert rendszer megalkotója Mantak Chia mester. Ez egy olyan önsegítő módszer, amelyet a betegségek és a stressz gyógyítására, illetve megelőzésére, továbbá az élet egyéb területeinek előmozdítására használhatunk. Legfontosabb alapja az ÉLETENERGIA, azaz a CHI növelése egyszerű és hatékony mozdulatok segítségével.

A Gyógyító Tao a több évszázados taoista gyakorlatok korszerűsített változata, mely mindenki számára elérhető. 

Korábban ezeket a technikákat csak a beavatott mesterek és legközelebbi tanítványaik ismerhették, azonban Mantak Chia mester ezeket átfogó rendszerbe foglalta, és 1974-től tanítani kezdte Thaiföldön. 1978-ban hozta át ezt a tudást Amerikába, majd onnan Európába. Ma már Magyarországon is egyre népszerűbb ez a gyógyító mozgásforma, hiszen egyszerűsége miatt bárki gyakorolhatja.

"...varázslatos, új tapasztalás...."

"Fantasztikus élményben volt részem Rita óráján. Megnyugtató, harmonikus személyisége, jól felépített programja által csodálatos belső képeket vetített ki bennem, izgalmas vizualizációt tapasztaltam meg. Nagyon feltöltő, meditatív elemekkel tarkított energiaáramoltatás zajlott - számomra meglepő módon - varázslatos új tapasztalás. Szívből ajánlom mindenkinek☀️💙💚💛🧡💜!"
"Én személy szerint már vettem részt Ritánál Tao-csikung foglalkozáson és Thetahealing kezelésen is. De ami számomra az első és mondhatom legfontosabb volt, az az első alkalom, amikor is csak beszélgetni szerettem volna vele, viszont a másfél órás beszélgetés végére meghatároztunk az elkövetkező 3-4 hónapomat. Kitűztük a célokat és az odáig vezető utat is körvonalaztuk az esetlegesen adódó változtatásokkal együtt. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek akinek bárhol, az élet bármely területén van elakadása. Akik úgy érzik a múltjuk még a mai napig is rángatja vissza és nem engedi előre lépni a jelenben. És végül de nem utolsó sorban azoknak is ajánlom akiket érdekel, hogy milyen az amikor 10 kicsi sárkány futkározik a fejünkön. Keressétek bátran Ritát, ne féljetek segítséget kérni! Hétfőnként pedig várunk Titeket egy pihentető, új erővel feltöltő esti csikunk gyakorlásra. Én biztosan ott leszek!"
Károlyi Kriszta
a POSITEAM társadalmi startup vállalkozás angliai képviselője
"Aznap reggel olyan hangulatban ébredtem fel, hogy legszívesebben egész nap ágyban maradtam volna. Nem volt energiám, munkakedvem, képtelen voltam koncentrálni. Közeledett az óra, és többször megfordult a fejemben, hogy lemondom, de egy belső hang nem engedte; végül beléptem, és kis idő múlva kezdtem magamhoz térni. Rita kellemes hangja megnyugtatott, a fáradtságom ellenére sikerült követnem őt, de közben magamra is tudtam figyelni. Bár ismeretlen terepre tévedtem, örülök, hogy végül „bekopogtam” az órára, jó volt így kezdeni a hetet."