logó szárnyak_3

Az, amiben most vagyok, az annak az eredménye, ahogy a múltban döntöttem. Amit éreztem, gondoltam tudatosan, vagy a tudat alatt. Amit most élek, azt én teremtettem. Saját akaratból, vagy akaratlanul múltbéli mintáim, megéléseim, tapasztalataim által. Az életkörülményeimet, a párkapcsolatomat, a hivatásomat, a munkámat, a gyermekeimmel való kapcsolatot mind-mind én alakítottam úgy, ahogy most van.

Jó ez így most? Nem mindig. Egyszerre van tele örömmel, sikerekkel, boldogsággal, hálával, de mellette ott van a szomorúság az elégedetlenség, a semmi nem jó érzése… Miért?  Miért ez a kettősség, ami folyamatos kétségeket ébreszt bennem?

Néha ahhoz, hogy meglássam a jót, meg kell tapasztalnom a kevésbé szerethető helyzeteket is. A nehéz érzések kimozdítanak a mindennapok megszokásaiból és változásra kényszerítenek…hiszen ha már nagyon szúr, nyom, nem jó, akkor kénytelenen vagyok megmozdulni, kilépni, meglépni, dönteni, határt húzni.

Könnyű? Nem. Egyáltalán nem könnyű kényszer hatására meglépni azt, amire már régóta szükség lett volna. Fáj, szorít, körbe vesz és nehezen enged. Nehezen mutatja meg magát a megoldás.

Vannak helyzetek, amikor ez könnyebb. Amikor időben észreveszem, hogy már valami nem kerek, amikor látom, hogy itt az ideje az újnak. Valami másra van szükségem, mint ami most van. Ha készen állok a változásra, akkor meg van bennem a bizalom önmagam és az univerzum felé, hogy az új helyzetekből ki tudom hozni a számomra legelőnyösebb megoldást. Ilyenkor könnyebben megmutatják magukat számomra a lehetőségek, mert nyitott és befogadó vagyok az új számára.

Kockázatos? Kicsit. De a bizalom, és a korábbi helyzetek tapasztalatai mindig megerősítik bennem, hogy a változás nagyon sokszor előnyömre válik. Új emberek, új helyzetek, új tapasztalatok, új megélések, új kapcsolódások.

Fontos életfeladat a számomra, hogy tudatosítsam: mindig van választásom. Van választásom, hogy behívjam az életembe azt, amire most épp szükségem van lelki, fizikai és szellemi szinten. Ha megszületik bennem a tiszta szándék az újra, és észre is veszem, amikor megmutatkozik, akkor könnyebben tudom megélni az átalakulást. És ezek után már tudom, hogy van választásom elengedni a régit is, ami már nem szolgál engem.

Az írásom a GoodStuff online magazin oldalán is megjelent.