logó szárnyak_3

Ha túl sok az életünkben a stressz, az aggodalom, a félelem, ha a negatív érzések kezdenek rajtunk eluralkodni. érdemes kimenni a természetbe, és feltöltődni a békét és nyugalmat adó energiákkal.

A város zajában nincs lehetőségünk megpihenni, megnyugodni, és összekapcsolódni a saját belső érzéseinkkel. A természet, az erdő megadja számunkra mindezt.

Amikor belépsz az erdőbe, csak állj meg egy pillanatra, csukd be a szemed, és hozd magad a jelenbe. Halld meg a fák suhogását, az állatok neszét, érezd meg az erdő illatát, kapcsolódj össze a természettel. Majd ezután a megtapasztalás után indulj el felfedezni a körülötted lévő csodálatos világot. 

Ha szeretnéd a lelkedet gyógyítani, simogatni, akkor javaslom, hogy csendben sétálj, és fordítsd a figyelmedet arra, ami felkelti az érdeklődésedet. Lehet ez egy gyönyörű fa, egy különleges falevél, egy csodálatos szín, vagy akár egy apró kis bogár. Csak sétálj így 20-30 percet, és figyeld meg, hogyan változnak a benned lévő érzések, a kavargó gondolatok.

Majd az utad során találj egy olyan fát, ami hívogat téged. Közeledj felé, majd amikor úgy érzed, hogy elérted az energia terét, állj meg. Csak nézd a fát, kapcsolódj vele össze a szívedből. Ha szeretetet sugárzol a fa felé, akkor a fa megérzi ezt, és gyógyító energiái hatványozottan fognak rád hatni. Amikor úgy érzed, hogy a kapcsolat létrejött, akkor indulj el a fához!

Ha odaértél, érintsd meg, figyeld meg, hogy milyen érzéseket kelt benned ez az érintés. Többféleképpen is kapcsolatot tudsz teremteni a fával. Válaszd azt, ami számodra a legkomfortosabb!

  1. Ülj le a fa mellett, lehetőleg minél közelebb a törzséhez. Akár neki is dőlhetsz.                                  
  2. Állj háttal a fának úgy, hogy a teljes hátaddal, fejeddel, és amennyire tudod, a lábaiddal is érintsd a fát.                   
  3. Ha úgy érzed, hogy számodra még jobb, akkor meg is ölelheted a fát teljes mellkasoddal, hasaddal úgy, hogy a homlokod is érintkezik a fa kérgével, és így végezd el a vizualizációs gyakorlatot.    Majd csukd be a szemed, és figyelj befelé, figyelj a lélegzetedre. Amikor úgy érzed, vizualizálhatod, ahogy a talpaidon és a gyökér csakrán keresztül te is gyökereket eresztesz le a földbe, és össze is kapcsolódhatsz a fa gyökereivel gondolatban. Csak érezd meg ezt a kapcsolatot, az erőt, a stabilitást, a biztonságot, amit a gyökerek adhatnak a számodra. Figyeld meg azt, hogy mi az a teher, gondolat, érzés, amit most le szeretnél tenni, el tudsz engedni, és lásd, ahogy a talpaidon keresztül átfolynak a gyökerekbe, majd a földbe. Itt ezek a negatív érzelmek gondolatok áttranszformálódnak szeretetteljes, pozitív energiákká. Majd hívd be azokat a minőségeket, érzéseket a földből, amikre most szükséged van ahhoz, hogy biztonságban, stabilan, egyenesen, és egyensúlyban tudj állni az életedben. Vizualizáld ezt, amíg számodra megfelelő!

  Majd csukott szemmel tekints felfelé, és lásd a lomkoronát, ami védelmet nyújt a számodra, és a lehetőséget arra, hogy az égi világgal kapcsolódj. Érezd meg a lágyságot, a könnyedséget, a rugalmasságot, a harmóniát, az együttműködést és az alkalmazkodóképességet, amit az ágak képviselnek a lomkoronában. Csak figyeld meg, hogy milyen érzések jönnek fel benned, mi az, amit most el tudsz engedni a fa ágain keresztül, ami már nem szolgálja a lelked kiteljesedését, és mi az a minőség, érzés, tapasztalt, amit szeretnél magadhoz behívni a lombkorona segítségével. Vizualizáld ezt, amíg számodra megfelelő!

  Ha úgy érzed, hogy letettél minden terhet, amit most biztonsággal el tudsz engedni, és feltöltődtél a fa életet és szeretetet adó energiáival, akkor érezd meg, ahogy a föld és az ég összekapcsolódik rajtad keresztül, és te ott vagy a kettő között szeretetben és biztonságban, ahogy körbe ölel a fa energiája. Majd áramoltasd vissza ezeket a pozitív érzéseket a fa felé, és gondolatban köszönd meg neki a támogatását.

  Lassan térj vissza, és köszönj el a fától.

  Fontos a kölcsönösség érzése. Adj te is figyelmet, szeretet, és a fáktól is támogató, segítő energiákat fogsz kapni.

  Kísérletek során finom elektromos érzékelőket helyeztek a növényekre és figyelték milyen jeleket adnak, ha gondozzák, vagy bántalmazzák őket. A kísérlet még a tudósokat is meglepte: a fa megjegyezte ki bántja, és ki ápolja, és ha megjelent az a személy, a fa már reagált is. A fa felismerte bántalmazóját és gondozóját is. És ami a legérdekesebb, hogy a növények át tudják egymásnak adni ezeket az információkat az energia térben. Így, ha nyitott szívvel, szeretettel lépsz be az erdőbe, akkor csodás megélésekben lehet részed.

  Kívánom, hogy tapasztald meg te is a természet csodálatos segítő, támogató erejét!