logó szárnyak_3

Ritmus, ciklus. rugalmasság, egyensúly

Gondoltál már arra, hogy mennyire fontos a ritmus, a ciklus és az egyensúly az életedben?
Nálad ez, hogy jelenik meg? Milyen ritmusok vannak az életedben? Mit mikor csinálsz? Miért éppen akkor csinálod? Az alkalmazkodó képesség hogyan szolgálja az egyensúly elérését?

Ha megfelelő napi ritmus szerint élsz, kiegyensúlyozottabbá válik az életed, tudod mit és mikor szeretnél megtenni, te irányítod a cselekedeteidet és nem csak sodródsz az eseményekkel. A ritmus megadja a lendületet, a határozottságot, ami magabiztossá tesz. Hiszen tudod mit szeretnél, és ennek megfelelően tudod alakítani a körülményeket, és előbb-utóbb a körülötted lévő események is ehhez igazodnak.
Ez egyfajta tudatosság, amivel aztán tovább tudsz lépni a következő szintre.

A megfelelő ciklus követése lehetőséget ad arra, hogy hétről-hétre, hónapról-hónapra alakítsd úgy az életedet, ahogy számodra azt a természet önként felkínálja. Ezen felül pedig képes vagy saját magad is különböző célok mentén ciklusok kialakítására. A lényeg, hogy legyen benne stratégia, rendszer, struktúra, ütem.
Lásd mit szeretnél, hova akarsz eljutni és miért csinálod azt, amit csinálsz.
Adj elég időt mindenre, és légy türelmes! Főleg magaddal légy türelmes, hiszen egy folyamatban vagy, ami alakul, érik, és minden a megfelelő időben történik meg benne, akkor, amikor készen állsz rá.

Ha megvannak a célok, akkor rugalmasabbá is tudsz válni. Ez a képesség lehetőséget ad számodra, hogy ne ragadj bele olyan helyzetbe, ami már nem tesz boldoggá. Az élet olyan, mintha trambulinon ugrálnál. Amikor már nagyon mélyre kerülsz egy élethelyzetben, akkor a rugalmasságod és a bátorságod az, ami biztosítja számodra, hogy ki tudj ebből ugrani és magasra repülj.
Egy magasabb szinten egyre kevésbé kell megélned a szélsőséges helyzeteket, előbb-utóbb megáll a ,,trambulinon” a mozgás, egyensúlyba kerülsz. Már csak a nyugalom van, és a belső béke.


Ha megvan a ritmus, a ciklus és a rugalmasság, megvan az egyensúly is. Az egyensúly magadban, és a környezetedben, a hivatás és a magánélet között. Az arany középút, ami boldoggá tesz, hiszen úgy tudtad a magad számára alakítani a körülményeket, ahogy az számodra a legjobb. Ez már egy nagyfokú tudatosság, sorsuralás, ami elvezet a végső célodhoz.
Segítek abban, hogy megtaláld a céljaidat, az egyensúlyodat és a belső békédet. Keress meg egy ingyenes konzultációra és nézzük meg együtt, hogy tudjuk életedben megteremteni a rendet, ami belső biztonságot ad számodra ebben a folyamatosan változó világban!